Ga naar hoofdinhoud

Expeditie Ameland

Expeditie Ameland – a storytelling adventure is een meertalig en internationaal vertelfestival dat voortgekomen is uit de Expeditie Ameland van 2018. In 2021 vond het eerste festival plaats, dat sindsdien georganiseerd wordt door Stichting Verhalenderwijs en Ameland Vertel! in samenwerking met accommodatie Sier aan Zee. Het programma bestaat uit workshops en een open programma met voorstellingen.

2021 – Who is my tribe
Elke editie heeft een eigen thema, dat aansluit bij het eigene van Ameland. In 2021 was dat ‘Who is my Tribe’, waar komen mijn verhalen vandaan.

2022 – Treasures of Tradition
In 2022 was er een kleine special met het thema ‘Treasures of the Tradition’, met workshops vertellen en vertelvoorstellingen rond het thema. Ook was er een heuse Treasure Hunt, met schatkaarten, gedichten vol aanwijzingen en wonderschone schatten.

2023 – Living with the Elements
In 2023 is het thema ‘Living with de Elements’, leven met de elementen, een thema dat aansluit bij de duurzame vraagstukken op Ameland.
Deze editie werkte Expeditie Ameland samen met het internationale vertelfestival Feuerspuren in Bremen dat op 4 en 5 november 2023 plaatsvond. Vertellers van Ameland gingen naar Bremen en vertellers van Feuerspuren kwamen naar Ameland.

2024 – A sky full of stories
Van 16 tot en met 20 oktober 2024 is er een Expeditie Ameland special met het thema ‘A sky full of stories‘. Shonaleigh Cumbers en Simon Heywood richten de blik naar de hemel. Afwisselend serieus en luchtig kijken ze naar enkele van de hemelmythen van oude culturen en wereldbeschavingen en overwegen hoe deze inspiratie kunnen bieden voor vandaag. De cursus wordt gecombineerd met een bezoek aan het Eisinga Planetarium te Franeker, Werelderfgoed en het oudste nog werkende planetarium ter wereld.
De special met workshops is volgeboekt. Wie ook graag deel wil nemen kan zich via Contact op de wachtlijst laten plaatsen.
Op 19 oktober 2024 vertellen Shonaleigh & Simon in De Plaats in Hollum. Dit is een open avond vol verhalen.

2025 – Goede Buren, Verre Vrienden
Van 13 tot en met 16 november 2025 worden er weer workshops en avondvoorstellingen gegeven met als hoofdlocatie Sier aan Zee. Het volledige programma volgt later. Wil je op de hoogte gehouden worden, laat je dan via Contact op de maillijst zetten.

www.expeditie-ameland.nl

Open programma 2024

Het open programma van Expeditie Ameland 2024 bestaat uit een avond vol verhalen verteld door Shonaleigh Cumbers & Simon Heywood. Thema is ‘A sky full of stories’. Shonaleigh en Simon vertellen in het Engels.
19 oktober 2024
€10,00 – t/m 17 jaar € 5,–.
20:00 uur in De Plaats in Hollum.

Vertellers

In 2024 vertellen Shonaleigh Cumbers & Simon Heywood in De Plaats op 19 oktober.

In 2023 traden Veva Gerard uit België, Heike Vigl uit Südtirol en Daniel Morden uit het Verenigd Koninkrijk op. Ameland Vertel! en vertellers van Feuerspuren uit Bremen verzorgden een Verhalentocht door Hollum. ook was er een Verteldiner met verhalen va Veva, Heike en Daniel.

In 2022 gaf Shonaleigh Cumbers workshops in Sier aan Zee. Ze vertelde tijdens een verhalenavond in De Plaats in Hollum.

In 2021 waren het Shonaleigh Cumbers en Sahand Sahebdevani die de workshops gaven en vertelden. De leden van Ameland Vertel! traden op tijdens een Verhalenroute door Hollum, met verhalen in De Plaats, Museum Sorgdrager, De Zwaan en molen De Verwachting.

www.expeditie-ameland.nl

Planetarium in Franeker - 2024

Shonaleigh Cumbers - 2024

Simon Heywood - 2024

Veva Gerard

Veva Gerard - 2023

Daniel Morden

Daniel Morden - 2023

Heike Vigl

Heike Vigl - 2023

Shonaleigh Cumbers - 2022

Sahand Sahebdevani - 2021

Shonaleigh Cumbers - 2021

Back To Top