Ga naar hoofdinhoud

Expeditie Ameland

Expeditie Ameland – a storytelling adventure is een meertalig en internationaal vertelfestival dat voortgekomen is uit de Expeditie Ameland van 2018. In 2021 vond het eerste festival plaats, dat sindsdien georganiseerd wordt door Stichting Verhalenderwijs en Ameland Vertel! in samenwerking met accommodatie Sier aan Zee. Het programma bestaat uit workshops en een open programma met voorstellingen.
Elke editie heeft een eigen thema, dat aansluit bij het eigene van Ameland. In 2021 was dat ‘Who is my Tribe’, waar komen mijn verhalen vandaan.
In 2022 was er een kleine special met het thema ‘Treasures of the Tradition’, met workshops vertellen en vertelvoorstellingen rond het thema. Ook was er een heuse Treasure Hunt, met schatkaarten, gedichten vol aanwijzingen en wonderschone schatten.
In 2023 is het thema ‘Living with de Elements’, leven met de elementen, een thema dat aansluit bij de duurzame vraagstukken op Ameland.
Deze editie werkt Expeditie Ameland samen met het internationale vertelfestival Feuerspuren in Bremen dat op op 4 en 5 november 2023 plaatsvindt. Vertellers van Ameland gaan naar Bremen en vertellers van Feuerspuren komen naar Ameland.

Van 16 tot en met 20 oktober 2024 is er een Expeditie Ameland special met het thema ‘A sky full of stories‘. Shonaleigh Cumbers en Simon Heywood richten de blik  naar de hemel. Afwisselend serieus en luchtig kijken ze naar enkele van de hemelmythen van oude culturen en wereldbeschavingen en overwegen hoe deze inspiratie kunnen bieden voor vandaag. De cursus wordt gecombineerd met een bezoek aan het Eisinga Planetarium te Franeker, Werelderfgoed en het oudste nog werkende planetarium ter wereld.

www.expeditie-ameland.nl

Open programma 2023

Het open programma van Expeditie Ameland 2023 bestaat uit drie avondvoorstellingen.

16 november 2023 – Avond vol Verhalen in Sier aan Zee, met Daniel Morden, Veva Gerard en Heike Vigl. Aanvang 20:00 uur, entree € 10:00 uur – t/m 18 jaar € 5,–..
Reserveren via Ticketkantoor – Avond vol Verhalen.

17 november 2023 – Verhalentocht door Hollum. Op vier locaties wordt meertalig en in duo verteld door vertellers van Feuerspuren uit Bremen en door leden van Ameland Vertel!
Aanvang 19:30 – 20:30 – 21:30 uur, entree is vrije bijdrage.

18 november 2023 – Verteldiner met medewerking van Veva Gerard, Heike Vigl en Daniel Morden. Het Verteldiner start om 19:00 uur, deelname is € 45,– inclusief verhalen en diner, exclusief drankjes.
Reserveren via Ticketkantoor Verteldiner.

Vertellers

Bij Expeditie Ameland – a storytelling adventure met als thema Leven met de Elementen, Living with the Elements, treden Veva Gerard uit België, Heike Vigl uit Südtirol en Daniel Morden uit het Verenigd Koninkrijk op. Dit drietal geeft ook de workshops. Tijden de Verhalentocht door Hollum treden vertellers van Ameland Vertel! en van Feuerspuren in Bremen op. Expeditie Ameland 2023 is van 16 tot en met 19 november. Kijk in de agenda voor de voorstellingen.

In 2022 gaf Shonaleigh Cumbers workshops in Sier aan Zee. Ze vertelde tijdens een verhalenavond in De Plaats in Hollum.

In 2021 waren het Shonaleigh Cumbers en Sahand Sahebdevani die de workshops gaven en vertelden. De leden van Ameland Vertel! traden op tijdens een Verhalenroute door Hollum, met verhalen in De Plaats, Museum Sorgdrager, De Zwaan en molen De Verwachting.

www.expeditie-ameland.nl

Veva Gerard

Veva Gerard - 2023

Daniel Morden

Daniel Morden - 2023

Heike Vigl

Heike Vigl - 2023

Shonaleigh Cumbers - 2022

Sahand Sahebdevani - 2021

Shonaleigh Cumbers - 2021

Back To Top